Veelgestelde vragen
Behandeling
Wat kost een behandeling?
Als u een aanvullende verzekering heeft, worden de behandelingen vergoed. Bent u niet aanvullend verzekerd of zijn uw behandelingen op? Dan gelden de volgende tarieven.
Hoeveel behandelingen krijg ik vergoed?
Dit verschilt per aanvullende verzekering en per verzekeraar. Deze informatie kunt u terugvinden in uw polis.
Hoelang duurt een behandelafspraak?
De duur van de behandeling is afhankelijk van wat uw therapeut noodzakelijk acht, wat kan variëren per klacht en/of hulpvraag. We plannen altijd 30 minuten in, maar dat betekent niet dat een behandeling precies 30 minuten duurt. In deze tijd wordt ook de bijbehorende administratie afgehandeld.
Hoe kan ik een afspraak maken?
U kunt een afspraak online, via WhatsApp of telefonisch maken. Klik op deze link om een afspraak te maken.
Komen jullie ook aan huis?
Als u een verwijzing heeft waarop staat dat wij aan huis moeten komen, dan kunnen wij bij u thuis langskomen. Dit geldt alleen binnen de gemeente Altena.
Wat is het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie?
Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarvoor een fysiotherapeut een 3-jarige HBO-masterstudie heeft gevolgd. Fysiotherapie richt zich meer op de zachtere delen van het lichaam, zoals spieren, pezen en banden, terwijl manuele therapie zich richt op de hardere delen, zoals de wervelkolom en gewrichten.
Verzekeraars
Is fysiotherapie verzekerd?
Fysiotherapie en oefentherapie zitten gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie of oefentherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie en oefentherapie die niet in de basisverzekering zitten.
Met welke verzekeraars hebben jullie een contract?
We hebben in 2024 met bijna alle verzekeraars een contract, behalve met Menzis en Zorg & Zekerheid.
Hoeveel krijg ik vergoed als jullie geen contract hebben?
Wij hanteren een tarief voor mensen die niet aanvullend verzekerd zijn. Wat u hiervan vergoed krijgt, hangt af van uw type basisverzekering. Dit kunt u terugvinden in uw polis.
Chronisch
Welke chronische ziektes en aandoeningen worden vergoed?
Binnen de fysiotherapie hanteren we een chronische lijst die is opgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid. Als uw ziekte of aandoening hierop staat en u een verwijzing heeft, ontvangt u een chronische indicatie.
Hoe werkt de vergoeding bij een chronische indicatie?
Vanaf de 21e behandeling wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Bent u niet aanvullend verzekerd of zijn deze behandelingen op, dan dient u deze zelf te betalen. De behandelingen vanuit de basisverzekering worden eerst van uw eigen risico afgetrokken.
Hoelang is een chronische indicatie geldig?
Alle chronische indicaties na een operatie zijn één jaar geldig. Sommige indicaties, zoals bijvoorbeeld bij Parkinson, blijven doorlopen.
Is COPD chronisch?
COPD is chronisch, maar wordt in beperkte mate vergoed. Dit hangt af van de ernst van uw klachten, zoals vastgesteld door de longarts.
Uw vraag niet gevonden?
Indien u andere vragen heeft, schroom dan niet ons te bellen.